Montage Lichtmast Hulpverleningsvoertuig

De telescopische lichtmasten van Luxtension worden hoofdzakelijk gebruikt bij de berging van voertuigen langs de weg, bij ongevallen en bij noodsituaties waarbij de brandweer, het leger of andere hulpverleners nodig zijn. Om de hoogte beheersbaar te houden, kunnen onze uitschuifbare telescopische masten pneumatisch worden verlengd. Een dergelijke telescopische mast is makkelijk te hanteren, snel inzetbaar en maakt het mogelijk om grotere oppervlakten te verlichten. De mobiele lichtmast kan op twee verschillende manieren worden gemonteerd op de bergingsauto of het hulpverleningsvoertuig. Zo wordt de telescopische lichtmast een vast onderdeel van de uitrusting bij de berging of noodhulp. Een logische keuze, want veel bergings- en hulpverleningsoperaties vinden plaats bij nacht en ontij. Het succes is dan mede afhankelijk van snelle hulp en goede, sterke verlichting van de plaats van het ongeval of de noodsituatie.

Lichtmasten volgens technologisch geavanceerd ontwerp

De telescoop lichtmast is ontworpen om de reddingsoperatie of berging op de locatie van een ongeval of noodsituatie nauwkeurig te verlichten. Het technologisch geavanceerde ontwerp van de mobiele lichtmasten is betrouwbaar en professioneel. De giek is gemaakt van aluminium buissegmenten. Dit lichtgewicht metaal is makkelijk hanteerbaar en wordt voor gebruik gehard. Bovendien zijn de aluminium buisdelen door middel van een elektrochemische behandeling volledig  beschermd tegen zware weersomstandigheden en beschermd tegen corrosie. Het materiaal is daardoor onderhoudsvrij en bijzonder duurzaam. Het verlichtingspaneel bestaat uit een set LED-lampen. De keuze is uiteraard afhankelijk van de wensen en eisen van de gebruiker. Luxtension heeft een breed assortiment telescopische lichtmasten te koop, in verschillende uitvoeringen, die variëren op het gebied van:

  • totale lengte / montagelengte
  • elektrische voedingsmethode
  • pneumatische toevoermethode
  • externe / interne installatie
  • lamptype / lichtwaarde
  • controle methode
  • andere configuratie

Montage lichtmast aan de buitenkant van het voertuig

Bij de montage van de telescopische lichtmast aan de buitenzijde van het hulpverleningsvoertuig, wordt het bovenste deel van de mast gemonteerd met een speciale handgreep en het onderste deel met een beugel. Vanzelfsprekend moet de mastmontagelocatie aan de buitenkant van het voertuig loodrecht zijn en voldoende versterkt zijn, zodat het bergingsvoertuig of de calamiteitenauto stabiel kan blijven staan, ook bij een oneffen ondergrond of harde wind.

Montage lichtmast binnen door het dak

Voor de montage van de telescopische lichtmast aan de binnenzijde van het hulpverleningsvoertuig,  wordt een opening in het dak van het voertuig gemaakt. Daarin worden de giekbuizen geïnstalleerd. De sterkte van het dak wordt behouden door gebruik te maken van een speciale pakking, die in de montageset wordt meegeleverd. Het onderste deel van de mast wordt direct op de vloer van het voertuig gemonteerd door middel van een speciale een beugel. Vanzelfsprekend geldt ook hier dat de plaats van de installatie in het dak vlak moet zijn, loodrecht moet staan op de mastas en goed verstevigd moet zijn.

telescopische lichtmast bergingstruck Luxtension

Deel deze pagina:

Copyright Luxtension 2024 | Sitemap | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.